Navodila za prijavo in sodelovanje na spletnem strokovnem srečanju

Po opravljeni registraciji boste na elektronski naslov prejeli potrditveno sporočilo s povezavo do spletnega srečanja.

Informativni vzorec potrditvenega sporočila, ki ga boste prejeli (z rdečo puščico je označena povezava, preko katere se povežete na srečanje):

Vzorec_potrditvenega_sporocila_75

 

Pozor: Glede na tip naprave, ki jo boste uporabili, operacijski sistem ter spletni brskalnik se lahko izgled spodnjih korakov nekoliko razlikuje od prikazanega. Navodila so napisana za osebni računalnik (operacijski sistem: Windows 10, spletni brskalnik: Mozila Firefox 82.0).

 

Postopek povezave na srečanje:

1. Ko odprete povezavo v potrditvenem sporočilu, se vam v spletnem brskalniku odpre okno, v katerem izberete "Launch Meeting".

1._Klik_na_povezavo_75

 

2. Odvisno od tipa in nastavitev vaše naprave, bo sistem pri tem najverjetneje začel nameščanje programa Zoom (v kolikor ta na napravi še ni nameščen), ki bo verjetno blokirano, v kolikor boste uporabljali službeni računalnik. Programa za spremljanje srečanja ni potrebno namestiti (lahko pa ga, če imate to možnost). V tem koraku se na računalniku v odprtem oknu pojavi opcija "Join from Your Browser", ki jo izberete za spremljanje srečanja preko spletnega brskalnika. Če boste za spremljanje srečanja uporabljali telefon, bo potrebna namestitev Zoom aplikacije (Google Play, App Store).

2._Povezava_prek_spletnega_brskalnika_75

 

3. V naslednjem oknu vpišite ime ter označite okence pred vnosom "I'm not robot".

3._Vnos_imena_75

 

4. Odpre se okno za verifikacijo, v katerem označite slike, ki ustrezajo vprašanju, ter izbor potrdite s klikom na gumb "Verify".

Opozorilo: postavljeno vprašanje se bo razlikovalo od vzorčnega vprašanja, ki je prikazano tukaj.

4._CAPTCHA_75

 

5. Po pravilni izbiri odgovorov ter potrditvi postane gumb "Join" aktiven. S pritiskom na ta gumb se povežete na srečanje.

5._Join_75

 

6a. Če se boste povezali pred začetkom srečanja, počakajte, dokler se srečanje ne začne (do samega začetka srečanja boste v tem koraku videli prikazano sporočilo).

6a._Cakalnica_75

 

6b. Vzpostavljanje povezave ob začetku srečanja.

6b._Povezovanje_75

 

Po potrebi znova opravite postopek povezave (točke 3-5).

 

Sodelovanje na srečanju:

1. Ko ste povezani, potrdite aktivacijo zvoka s pritiskom na gumb "Join Audio by Computer", če boste za spremljanje srečanja uporabljali zvok na računalniku, oz. ustrezno drugo opcijo, v kolikor boste uporabljali kakšno drugo napravo.

1._Aktivacija_zvoka_75

 

2. Med srečanjem lahko postavljate vprašanja - okno z vprašanji odprete s pritiskom na gumb "Q&A".

Če želite vprašanje postaviti anonimno, označite okence pred poljem "Send anonymous".

V istem oknu lahko vidite tudi že postavljena vprašanja (in odgovore).

2._Postavljanje_vprasanj_75

 

3. V kolikor je omogočen klepet, lahko predavateljem oz. drugim udeležencem pošljete kratko sporočilo preko gumba "Chat".

3._Klepet_75

 

4. S pritiskom na gumb "Leave" zapustite srečanje.

Če bi pomotoma zapustili srečanje ali pa se vam bi npr. prekinila povezava, se lahko do konca srečanja kadar koli ponovno povežete.

4._Prekinitev_75

 

Ostale vsebine

Navodila za prijavo in sodelovanje na spletnem strokovnem srečanju