Svetovni dan ledvic

V letošnjem letu bomo 8. marca znova obeležili Svetovni dan ledvic. Akcijo koordinirajo Slovensko nefrološko društvo v sodelovanju z Zvezo društev ledvičnih bolnikov in Sekcijo medicinskih sester in tehnikov v nefrologiji, dializi in transplantaciji. Ta dan je namenjen ozaveščanju strokovne in laične javnosti o pomenu zdravja ledvic, tokrat bo v ospredju kronična ledvična bolezen pri ženskah.

Tudi letos vabimo laboratorije, da akcijo podprejo in omogočijo brezplačno testiranje seča na prisotnost beljakovin s testnim lističem. Več o dogodku in možnostih naročila testnih lističev je na spletnem naslovu http://www.svetovnidanledvic.org/.

 

Vabljeni tudi tudi na predavanji, ki bosta:

- 13.2.2018 ob 16. uri v Ljubljani, v UKC Ljubljana (nefrolog mag. Vladimir Premru, ginekologinja dr. Lili Steblovnik in nefrolog asist. dr. Andrej Škoberne). 

- 20.2.2018 ob 16. uri v Mariboru, na MF Univerze v Mariboru (nefrolog prof. dr. Sebastjan Bevc in ginekolog doc. dr. Faris Mujezinović).

 

Iskrena hvala vsem, ki s svojim sodelovanjem omogočate, da smo vsako leto uspešnejši pri ozaveščanju strokovne in laične javnosti in ohranjanju zdravja ledvic.

 

S spoštovanjem in lepimi pozdravi,

Jelka Lindič

Za koordinacijo Svetovnega dneva ledvic

Slovensko nefrološko društvo

etovni dan ledvic